PUBLIKÁCIÓK

Légy bába, aki világra tudja segíteni a jobb önmagadat

Magyar Coach szemle – Viniczai Andrea

Az empátiát sokan mellőzik. Nem csak a vállalati kultúrában, de a hétköznapi életben is. Pedig az empátia drága kincs, segítőkészséget, különböző cselekedetet, érzelmeket válthat ki az emberekből. Kulcstulajdonság, ami szerencsére tanulható. Yehuda Tagar nemzetközileg elismert mester coach Budapesten, egy szakmai workshopon mutatta be, hogyan lehet az empatikus képességünket fejleszteni.

A Lélek Megértésének Kulcsa Az Empátia – A Módszeres Empátia Atyja, Yehuda Tagar Magyarországon

elomagazin

Az együttérzés fejlesztése és megélése nagy kihívás napjainkban. Mindannyiunknak szüksége van rá, ám sokszor nem tudjuk, miként lehetünk empatikusabbak másokkal és önmagunkkal. Az ember és a lélek megismerésének, az együttérzés fejlesztésének sajátos útja a Módszeres Empátia. A rendszer atyja, Yehuda Tagar március 1. és 5. között Budapesten tart előadásokat és coaching üléseket.

EMPÁTIA: Láss engem, hallj engem, ismerj engem

Barra Intézet

Tanít-e empátiára egy MBA képzés? Yehuda hosszan beszélt róla, hogy milyen nagy baj, hogy ha közgaszdásznak, marketingesnek vagy cégvezetőnek tanulsz, minden bizonnyal kimaradt az oktatásodból az empátia. Ez nem olyasmi, amit tanítanak, pedig lehet, hogy fel kéne tenni a kérdést, hogy mi lenne ha…?! Az embereket túl könnyű munkaerőként, számként, piacként, látnunk. De látod-e az embert? Látod-e igazán?

Az empátia három lépcsője, hogy képes légy hallani, látni és érteni a másik embert. Mindenki, erre vágyik legjobban a magánéletében is. Hogy a partnere “lássa”, hallja, és “ismerje”, igaz? A munka világában miért ne várhatnánk el ugyanezt? Hogy a kollégáink lássanak, halljanak, ismerjenek bennünket? Ezt a célt hívhatjuk úgy is, hogy a munka világának humanizálása. Ha van mélyre ható empátia, van ember is, és akkor van emberi munkahely is.

Ha te nem látsz, értesz, hallasz engem, ki fog? Nem várhatom el legalább egy kicsit, hogy törekedj erre?